Κατατακτήριες Εξετάσεις της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Ημερομηνία δημοσίευσης 2018/02/03

Οι Κατατακτήριες Εξετάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διεξάγονται κάθε χρόνο στις 1-20 Δεκεμβρίου. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι:

  • ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ Ι & ΙΙ
  • ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ Ι & ΙΙ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ι & ΙΙ

Η ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων ανακοινώνεται με σχετική προκύρηξη που δημοσιεύεται μέχρι 30 Απριλίου και στην πράξη είναι η ύλη των αντίστοιχων προπτυχιακών μαθημάτων του προγράμματος σπουδών της Σχολής.

δείτε την Ύλη των Εξεταζόμενων Μαθημάτων για τους αποφοίτους ΑΕΙ & ΤΕΙ

Πρόκειται για τρία θεωρητικά μαθήματα που αποσκοπούν στην κατανόηση των θεμελιωδών αρχών της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας που βρίσκουν εφαρμογές στο χώρο της Ιατρικής.

Βασικό κοινό χαρακτηριστικό των τριών μαθημάτων είναι ο σημαντικός όγκος ύλης καθώς πρόκειται στην ουσία για διπλά μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία ενός υποψηφίου πρέπει να ξεκινήσει σχετικά νωρίς και να είναι συστηματική και χωρίς κενά.

Στις εξετάσεις δεν ζητείται η επίλυση ασκήσεων αλλά να απαντηθούν θεωρητικές ερωτήσεις που απαιτούν την καλή κατανόηση βασικών εννοιών, αλλά και συγκεκριμένη πληροφορία που περιέχεται στα προτεινόμενα συγγράμματα.

Θέματα Εξετάσεων της Ιατρικής Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 14.

Θέματα Εξετάσεων της Ιατρικής Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 15.

Θέματα Εξετάσεων της Ιατρικής Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 16.

Θέματα Εξετάσεων της Ιατρικής Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 17.

Ειδικά για τα Μαθήματα της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ & ΧΗΜΕΙΑΣ, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στις "ερωτήσεις κατανόησης" και τις διαφάνειες που έχουν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο (e-class) της Σχολής:

https://eclass.uoa.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=265

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημιακό Φροντιστήριο

    Αθανάσιος Συκιώτης

 

Εμμ.Μπενάκη 5 (8ος όροφος)

Αθήνα - 10564

 

τηλέφωνο : 212.106.61.28

κινητό τηλέφωνο : 6980.687.644